Overlijden heeft een grote impact op uw gezin, familie, vrienden en eventuele zakenpartner(s). Het is daarom extra vervelend als zij na uw overlijden ook nog eens geconfronteerd worden met de financiële gevolgen.

Grote financiële gevolgen

Een overlijden kan grote financiële gevolgen hebben, denk u maar eens aan de aflossing van de hypotheek, het gemis aan inkomen, het verzorgen van de uitvaart en continuïteit van uw onderneming. Daarom is het noodzakelijk om de juiste voorzieningen te treffen op het moment dat een overlijden plaatsvindt.

Oplossingen

Er zijn veel mogelijkheden om een goede voorziening te treffen voor een overlijden. Hierbij kunt u denken aan:

  • sparen
  • een overlijdensrisicoverzekering (voor de aflossing van de hypotheek)
  • een nabestaandenpensioen (om het gemis aan inkomen op te vangen)
  • een uitvaartverzekering
  • een compagnonsverzekering

Advies

Omdat het erfrecht, inkomstenbelasting en het successierecht een belangrijke rol spelen in geval van overlijden is een goed advies over de juiste oplossingen noodzakelijk. Door een goed advies over de juiste oplossingen kan veel ellende en geld bespaard worden. U moet er toch niet aan denken, dat u denkt het goed voor elkaar te hebben en uw partner bij uw overlijden toch het huis moet verkopen om de fiscus te kunnen betalen.

Wij hebben de deskundigheid en kennis in huis om u op een persoonlijke manier te adviseren over uw financiële situatie bij overlijden en de eventuele oplossingen.

Op Independer en Advieskeuze, wordt hoog gewaardeerd.