Verhuizen of verbouwen is een vraag die na een aantal jaren wonen vaak naar boven komt.

Is het de moeite waard? Wat kost het? Hoe regel ik het? zijn veel gehoorde vragen.

Het financieren van een verbouwing kan op een aantal manieren, denk aan het benutten van spaargeld of het afsluiten van een lening.

Een andere mogelijkheid is een hypotheek te nemen om uw verbouwing te financieren, een zogenaamde tweede hypotheek. De rente voor een tweede hypotheek is net als uw eerste hypotheek lager dan een gewone (doorlopende) lening. Wel bent u voor het afsluiten van een tweede hypotheek kosten verschuldigd, denk aan de kosten voor het advies, de taxatie en de notaris.

Het voordeel van een tweede hypotheek is dat u de lasten van de verbouwing draagt over de gehele looptijd van de hypotheek. Bovendien zijn de rentelasten aftrekbaar voor de inkomenstenbelasting. Hierdoor zijn de maandelijkse extra lasten voor de gewenste verbouwing vaak veel lager dan gedacht. Veel van onze klanten waren dan ook aangenaam verrast over de geringe extra kosten voor de nieuwe keuken, aanbouw of nieuwe badkamer.

Tip!

Koopt u nu een huis en heeft u plannen om in de toekomst te verbouwen, laat uw hypotheek dan bij de notaris inschrijven voor een hoger bedrag. Hierdoor kunt u op een later tijdstip de hypotheek makkelijker en goedkoper verhogen.

Wilt u weten wat voor mogelijkheden er voor u zijn om uw gewenste verbouwing te financieren? Laat u dan adviseren door onze erkende hypotheekadviseurs.