Wat is het oversluiten van een hypotheek?

Het oversluiten van een hypotheek is niet meer en niet minder dan het geheel opnieuw afsluiten van een hypothecaire financiering. Uw huidige hypotheek komt te vervallen en wordt vervangen door een nieuwe hypotheek. Dit kan bij dezelfde hypotheekverstrekker, maar in een andere hypotheekvorm of bij een andere hypotheekverstrekker in een andere hypotheekvorm, andere rentevastperiode en/of tegen een lagere rente.

Waarom oversluiten?

Het kan goed zijn dat uw persoonlijke omstandigheden wijzigen waardoor uw huidige hypotheek niet meer aansluit bij uw nieuwe situatie. Ook op het einde van uw rentevastperiode is het interessant om uw hypotheek te laten vergelijken. Vaak is de waarde van uw woning gestegen of zijn er hypotheekverstrekkers met nieuwe producten of lagere tarieven. Het vergelijken van uw hypotheek kan u veel geld besparen.

Kosten?

Bij het oversluiten van een hypotheek worden kosten gemaakt. Kosten voor het advies, taxatie, notaris en eventueel een boeterente. Het belangrijk om alle kosten mee te nemen in de berekening van uw nieuwe hypotheek. Zo kunt u beoordelen of het oversluiten van uw hypotheek ook daadwerkelijk voordeel oplevert. Wij vergelijken graag voor u en kunnen ook de offerte die u mogelijk van uw bank heeft gekregen prima beoordelen.

Tip!

Als u een aanbieding krijgt waarbij de maandlasten op het eerste gezicht lager lijken, is het verstandig om goed te  kijken naar de looptijd van de nieuwe hypotheek. Is deze niet langer dan bij uw huidige hypotheek. Zo kan een op het eerste oog goedkopere hypotheek toch flink duurder uitpakken. Vergeet niet dat de hypotheekrente voor maximaal 30 jaar aftrekbaar is. 

Deskundig advies

Ook bij het oversluiten van een hypotheek is een deskundig advies noodzakelijk. Een goed advies kan u duizenden euro's besparen. Onze erkende hypotheekadviseurs adviseren u graag, zodat u verzekerd bent van een hypotheek die staat als een huis.