Hypotheek vanaf 57 jaar

Hypotheek vanaf 57 jaar, wat veranderd er?

Voor de berekening van uw maximale hypotheek is 57 jaar een belangrijke leeftijd. Vanaf die leeftijd gaan hypotheekaanbieders ook rekening houden met het pensioeninkomen. Gelukkig zijn er nog voldoende mogelijkheden voor een hypotheek vanaf 57 jaar!

Vanaf 57 jaar gaan hypotheekaanbieders rekenen met uw inkomen uit loondienst tot de AOW-gerechtigde leeftijd èn met uw pensioeninkomen. Doordat het pensioeninkomen over het algemeen lager uitvalt dan uw gebruikelijke inkomen, kunt u te maken krijgen met een lagere maximale hypotheek. Dat laatste is overigens geen zekerheid, omdat er vanaf 57 jaar de mogelijkheid bestaat om gebruik te maken van verruimde leenmogelijkheden. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

Overwaarde realiseren

Is uw woning meer waard dan de openstaande hypotheek? Dan heeft u overwaarde. Ook vanaf 57 jaar zijn er voldoende mogelijkheden om bijvoorbeeld de overwaarde te verzilveren voor besteding aan de woning, aanvulling van uw inkomen, schenking aan kinderen of consumptieve uitgaven.

Overlijdensrisicoverzekering vanaf 57 jaar

Een overlijdensrisicoverzekering wordt vaak in combinatie met een hypotheek afgesloten. Houd er rekening mee dat het voor 57-plussers vaak duur is om zo’n verzekering af te sluiten. De premie voor een overlijdensrisicoverzekering wordt namelijk hoger naarmate uw ouder wordt, omdat dan het risico dat u overlijdt toeneemt.

Knelpunten en ontwikkelingen

Als 57-plusser krijgt u te maken met een aantal strengere regels voor de hypotheek. Die hebben bijvoorbeeld te maken met de maximale hypotheek die vaak lager uitvalt. Gelukkig zijn er ook positieve ontwikkelingen die het mogelijk maken om tegen verruimde leenmogelijkheden een hypotheek te regelen. Hierbij kunt u denken aan verhuizen waarbij uw lasten lager worden of dat u een kleine hypotheek nodig heeft ten opzichte van de waarde van de woning.

Maak een afspraak

Bent u benieuwd wat uw mogelijkheden zijn voor een hypotheek vanaf 57 jaar? Onze ervaring is dat hypotheekadvies vanaf die leeftijd vooral een kwestie is van maatwerk. Wij kijken graag met u mee.

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Financieel adviseur Michael helpt u graag verder.