VERDUURZAMEN-BORGHHAVE

Verduurzamen

Een duurzaam huis

Verduurzamen van uw woning is goed voor het milieu én voor uw portemonnee. Bovendien zal het verbeteren van uw energielabel de woningwaarde verhogen en mogelijk een korting geven op uw hypotheekrente.
Met kleine investeringen kunt u al verduurzamen en energie besparen. Denk maar eens aan het isoleren van uw dak of vloer, dubbel glas of zonnepanelen. Daarnaast bespaart u er ook geld mee, want uw energierekening gaat omlaag. En het is winst voor het klimaat: u stoot namelijk ook nog eens minder CO2 uit.

Verduurzaming financieren

Als u een woning koopt en van plan bent deze te verduurzamen, dan kunt u daarvoor de hypotheek verhogen. Als u energiebesparende voorzieningen financiert, mag u tot 106 % (in plaats van 100 %) van de waarde van de woning lenen.

Subsidies

U wilt verduurzamen maar u heeft daar onvoldoende eigen middelen voor, dan kunt u kijken wat voor regelingen er zijn vanuit uw gemeente. Ook zijn er landelijk subsidies te krijgen. Wij zetten de belangrijkste leningen en subsidies voor het verduurzamen van uw huis op een rijtje:

Duurzaamheidslening gemeente

Uw woning verduurzamen met een lening van de overheid? Dat is zeker mogelijk! Verschillende gemeenten en provincies stimuleren het verduurzamen van woningen en bieden daarom de Duurzaamheidslening aan. Op de website van SVn kunt u invullen hoeveel u zou willen lenen en u kunt controleren of de lening beschikbaar is in uw gemeente.
Voordat u een Duurzaamheidslening kunt aanvragen, stelt uw gemeente vast of u voldoet aan de voorwaarden. Die voorwaarden kunnen verschillen per gemeente.

Energiebespaarlening

Het Nationaal Warmtefonds biedt de Energiebespaarlening aan. Dit is een aantrekkelijke lening waarmee u energiebesparende investeringen voor uw eigen woning kan financieren.
Belangrijk om te weten:

  • U moet eigenaar en bewoner zijn van de te verduurzamen woning;
  • U kunt minimaal € 1.000 en maximaal € 65.000 lenen;
  • Geen bovengrens leeftijd: aanvragen ook mogelijk voor 75+’ers;

Verduurzamen subsidie vanuit de overheid

Ook de landelijke overheid biedt financiële hulp bij het verduurzamen van je woning. Zo kunt u subsidie krijgen voor het isoleren van gevels, daken, muren, vloeren, HR++ glas, het aansluiten op een warmtenet of het plaatsen van een zonneboiler en/of warmtepomp. Voor meer informatie verwijzen wij u graag door naar de site van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Bent u benieuwd naar uw financieringsmogelijkheden? Wij helpen u graag verder.

Neem contact met ons op